ابزار وبلاگ

گام یازدهم

گام یازدهم

ظهوراولین‌ نشانه‌ها درغرب برای اجرای گام‌نخست بسته‎پیشنهادی ایران

شکل گیری ایده‌ای جدید در اتاق‌های فکر نزدیک به دولت اوباما، برای حل مساله‌ای که رسانه‌های غربی آنرا «تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای» عنوان می‌کردند، از ظهور نشانه‌هایی جدید برای اجرایی کردن گام اول بسته پیشنهادی ایران در مذاکرات مسکو حکایت دارد.

به گزارش رجانیوز در حالی که محور تبلیغات رسانه‌ها و مقامات غربی علیه برنامه هسته‌ای ایران و اصلی‌ترین بهانه کشورهای غربی از جمله امریکا برای اعمال تحریم علیه ایران در سال‌های اخیر، آنچه که این مقامات و رسانه‌ها «نگرانی از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» می‌خوانند بوده است، شکل‌گیری ایده‌ای جدید که هم از یک سو غنی‌سازی را در ایران به رسمیت بشناسد و هم به نوعی آبرومندانه هیاهوی امکان دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را پایان ببخشد، سر و صدای زیادی را در محافل نزدیک به نئوکان‌ها به پا کرده است.

 

این ایده جدید چیزی شبیه به گام اول بسته پیشنهادی ایران به 1+5 است. مروجین این ایده در حال القاء این موضوع هستند که بهترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، موافقت با غنی‌سازی اورانیوم در این کشور تحت نظارت آژانس است و ایران تنها در این حالت حاضر خواهد شد غرب را مطمئن کند که سلاح هسته ای نخواهد ساخت. پس بهتر است آن است که به ایران اجازه غنی سازی اورانیوم داده شود.

ایران هسته‌ای نیز در گزارشی به شکل‌گیری این ایده اشاره کرده است که قلب این ایده آنطور که دو تحلیلگر امریکایی روایت کرده اند این است که دولت امریکا به این باور رسیده است که تنها در یک صورت ایران راضی خواهد شد –به زعم غربی ها- دست از ساخت سلاح هسته ای بردارد و آن در صورتی است که حق غنی سازی اورانیوم را دریافت کند.

 

این ایده در هفته گذشته نخست از جانب جان بولتون و البته با ادبیاتی انتقادی مطرح شد. بولتون که به شدت منتقد سیاست های دولت اوباما درباره ایران و طرفدار گزینه حمله نظامی است، طی مقاله ای در سایت موسسه آمریکن اینترپرایز نوشت: «طرفداران اوباما استدلال می‌کنند که اگر ایران اجازه ادامه برنامه صلح آمیز هسته‌ای خود را زیر نظر جامعه بین‌المللی داشته باشد، تلاشش برای دستیابی به سلاح اتمی را متوقف می‌کند». بولتون توضیح بیشتری در این باره نداده ولی خشمگینانه این ایده را رد کرده است.

 

فرد دومی که این ایده را مطرح و البته بر خلاف بولتون از آن دفاع کرده، توماس فریدمن سرمقاله نویس نیویورک تایمز است.

 

 

وی روز دوشنبه 9 مرداد 1391 در گفت وگویی با فرید زکریا از سی ان ان می گوید: «به نظر من ایرانی‌ها در عرصه قدرت بین المللی به خوبی از میزان قدرت جهانی مطلعند. آنها در حال حاضر به توانایی های جامعه بین المللی به خوبی واقفند و می دانند کسی نمی تواند آنها را مجبور کند برنامه هسته ای خود را کنار بگذارند. به نظر من ایرانی ها می دانند پیش از برپایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یا در شرایطی که اقتصاد جهانی با بحران مواجه شده است، اسرائیلی ها برای اقدام نظامی علیه ایران بسیار محتاطانه عمل خواهند کرد. آنها می دانند اوباما قصد ندارد به اقدام نظامی علیه ایران متوسل شود و بطور قطع اروپایی ها نیز در این باره اقدامی نخواهند کرد. بنابراین، تنها مسئله ای که ایران را به حرکت وامی دارد این است که رئیس جمهور آمریکا به نوعی با حداقل خواسته های ایران درباره غنی سازی اورانیوم برای برنامه صلح آمیز هسته ای این کشور تحت نظارت آژانس، موافقت کند. خلاصه اینکه، اوباما باید اعلام کند ما آماده ایم این امتیاز را به شما ارائه کنیم».

 

به نظر می‌رسد هزینه زیادی که از بن‌‌بست خودساخته غرب در قبال برنامه هسته‌ای ایران و با هیاهو بر سر احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ایجاد شده است، غرب و امریکا را بر آن داشته است تا با توجیهی آبرومندانه هم در ظاهر وانمود کنند که نگرانی‌شان از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای مرتفع شده است و هم عملا توجیهی را برای اعطای امتیازی که ایران از 1+5 در قالب بسته پیشنهادی مذاکرات مسکو خواسته است فراهم کنند تا به این ترتیب شرایط مذاکرات ایران و 1+5 از روند کند کنونی به یک شرایط پویا و پر تحرکت منتقل شود.

 

ایران در بند اول چارچوب پیشنهادی خود تاکید کرده بود که گام نخست برای یک فرآیند بلند مدت می تواند این باشد که 1+5 تصریح کند حق غنی سازی ایران را قبول دارد و ایران هم متقابلا به طور رسمی اعلام کند قصدی برای ساخت سلاح هسته ای ندارد.


[ یادداشت ثابت - سه شنبه 91/5/11 ] [ 10:21 صبح ] [ حامی اصفهانی ] [ نظر ]

آخرین اخبار انتخابات

*محمدحسین کروبی فرزند مهدی کروبی هفته گذشته دیداری با محمد خاتمی داشته است. در این جلسه پسر کروبی از اینکه خاتمی چندی قبل از مادر وی عیادت کرده تشکر نموده است. وی همچنین حامل پیام پدرش برای خاتمی بوده که اهم آن چنین بوده است:

1-شما چهره تاریخی و تاثیر گذار در اصلاحات هستی و باید اینگونه باقی بمانی.

2-نباید بگذاری جریان اصلاحات دچار انشقاق و چند دستگی شود.باید دعوای مجمع و کارگزاران را هر چه زودتر به پایان برسانید.

3-روی تشکیل اتاق فکر و پارلمان اصلاحات باید سرمایه گذاری نمایی.این پارلمان ضمن تشکیل شبکه اجتماعی باعث تقسیم هزینه فعالیت سیاسی می شود.

4-در معامله با نظام مراقب باش رکب نخوری و بدون دادن امتیاز بازی گرم کن انتخابات نشوی.

5-در معامله با نظام رفع حصر من و موسوی و بقیه زندانیان را به عنوان یک مطالبه غیرقابل گذشت مطرح کن.

*افطاری امسال خاتمی تبدیل به وزن کشی سیاسی وی شده است.در میتینگ افطاری سال گذشته خاتمی برخی چهره ها همچون سید حسن خمینی و خوئینی ها شرکت نکردند که باعث دلخوری شدید وی شد. خاتمی امسال موسوی لاری و مجید انصاری را مامور کرده تا از مهمانان به صورت ویژه دعوت نمایند تا گزک به دست رسانه ها نیفتد. خاتمی در صدد نشان دادن وزن و جایگاه خود به امثال عبدالله نوری است.


*موسوی خوئینی ها با رد گزینه های مطرح در میان اصلاح طلبان گفته:" بهترین گزینه ما برای انتخابات ریاست جمهوری شخص محمد خاتمی است. در حال حاضر بزرگترین مشکل ما این است که برای آینده کادر سازی نکرده ایم و شخص یا اشخاصی مثل خاتمی را پرورش نداده ایم.خاتمی همچنان محبوبیت دارد و می تواند موج آفرین باشد .

*برخی رسانه های عربی منطقه به ویژه شبکه های تلویزیونی العربیه و الجزیره اخیر اقدام به برقراری ارتباط با برخی خبرنگاران ایرانی جهت همکاری و جذب آنها نموده اند. این تماس ها به منظورسرمایه گذاری آنان درانتخابات ریاست جمهوری سال 1392 کشورمان صورت می پذیرد.این رسانه ها از تجربه بی بی سی در سال 87 و 88 سود می برند که سرمایه گذاری ویژه ای برای شناسایی،جذب،آموزش و بکارگیری خبرنگاران ایرانی نمود و نقش موثری در شعله ور کردن فتنه 88 داشت.

*در راستای برگزاری افطارهای سیاسی، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران اقدام به برگزاری مراسم افطار با حضور بخشی از اعضای حزب منحله مشارکت کرد. این مراسم که در باشگاه دانشگاه تهران واقع در پردیس مرکزی برگزار شد اعضای حزب منحله مشارکت، دفتر تحکیم و برخی زندانیان فتنه که به مرخصی آمده اند حضور داشتند. این مراسم با سخنرانی رضا خاتمی، امامت جماعت محسن رهامی و حضور حبیب الله بیطرف،داود سلیمانی،علی شکوری راد،معصومه ابتکارو زهرا شجاعی برگزار شد.
رضا خاتمی در سخنان خود نهادهای اطلاعاتی را متهم کرد که به دنبال سناریونویسی برای اصلاح طلبان هستند تا با تکثر کاندیدا و کاندیدای ضعیف وارد انتخابات شوند.


[ یادداشت ثابت - یکشنبه 91/5/9 ] [ 12:31 عصر ] [ حامی اصفهانی ] [ نظر ]

حضور چشمگیر نمایندگان اصلاح طلب ادوار در ضیافت افطار لاریجانی

به گزارش روایت به نقل از بولتن نیوز، محمد محمدرضایی با اشاره به ضیافت افطار علی لاریجانی با نمایندگان ادوار که امشب در مجلس برگزار شد، گفت: در این ضیافت افطار حضور نمایندگان اصلاح طلب بسیار چشمگیر بود و جمع زیادی از نمایندگان اصلاح طلب دوره های مختلف مجلس در این ضیافت حضور داشتند.
 

نماینده سابق بیجار در مجلس با بیان اینکه در ابتدای این نشست حسین سبحانی نیا نماینده نیشابور و عضو هیئت رئیسه مجلس در خصوص جلسه غیر علنی و غیر رسمی روز چهارشنبه گذشته توضیحاتی ارائه کرد، گفت: ایشان گفتند که در آن جلسه در خصوص گرانیهای اخیر مباحثی مطرح و مقرر شد تا دولت نسبت به افزایش قیمت تضمینی خرید گندم که بسیار پائین است تصمیماتی اتخاذ کند.

این نماینده اصلاح طلب ادوار با اشاره به سخنان لاریجانی در این ضیافت افطار تصریح کرد: رئیس مجلس در خصوص ضرورت استفاده از ظرفیت ها و توانمندیهای نمایندگان ادوار و شیوه بکارگیری آنها در مجلس مطالبی بیان کرد.

محمدرضایی با اشاره به نمایندگانی که در این ضیافت حضور داشتند، خاطرنشان کرد: از طیف های مختلف سیاسی بعنوان مثال نمایندگانی از حزب موتلفه، اعتماد ملی، اصولگرایان و دوم خردادی در این مهمانی حضور داشتند.

 

 


به گفته وی برخی از نمایندگان اصلاح طلبی که در این ضیافت حضور داشتند به شرح زیر است:


1-اریوش قنری سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس هشم و نماینده ایلام
2-علی اکبر اولیا نماینده سابق یزد و صدوق
3- محمدرضا خباز نماینده سابق کاشمر
4-شهربانو امانی نماینده سابق ارومیه
5- ساداتیان نماینده سابق همدان
6-بی مقدار نماینده سابق ورزقان
7- آزادمنش نماینده سابق گناباد
8-باقری نژاد نماینده سابق کازرون
9-گرشاسپی نماینده سابق بندرلنگه
10-هاشمی نماینده سابق شهرضا
11-نمازی نماینده سابق لنجان

اسامی برخی از نمایندگان اصولگرا که در این ضیافت حضور داشتند:

1-حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه
2-محمد کرمی راد نماینده سابق کرمانشاه


[ یادداشت ثابت - یکشنبه 91/5/9 ] [ 12:30 عصر ] [ حامی اصفهانی ] [ نظر ]
[ یادداشت ثابت - یکشنبه 91/5/9 ] [ 12:24 عصر ] [ حامی اصفهانی ] [ نظر ]

خاطره ای از یک خبرنگار

دکتر سعید جلیلی عزیز نیاز به کمپین و این جور چیزها نداره این بزرگوار انقدر مخلص و اخلاق مدار و ساده زیسته که نمیشه گفت جدا از برخوردها و مصاحبه های خبری که تابحال با ایشون داشتم و هرکدومش بوی این ویژگی های دکتر عزیز رو می ده اما یکی از خاطرات هم که اتفاقا اصلا خبری هم نیست بدجوری توی ذهنم مونده فکر می کنم اوایل انتصاب دکتر یا حداکثر یک سال پس از انتصابشون به دبیری شورای عالی امنیت ملی بود که داشتم سمت محل سکونتمون درشهرک شهید محلاتی خرید می کردم بعد از خرید بلافاصله که راه افتادم سراولین سربالایی خوردم به یک پراید طوسی رنگ که البته من سرعتم رو کند کردم تا اون رد شه داشت رد می شد دیدم چقدر چهرشون اشناست دیدم دکتر جلیلیه تک و تنها توی ماشین شخصی اش که یک پراید بود نشسته بود و بدون محافظ داره می ره بالا بعد از اینکه ما رو رد کرد ایشون هم شناخت و ابراز لطفی کرد با دست تکان دادن خودش!
واقعا کیف کردم کسی دراین سطح با یک پراید ساده و البته نگران هم شدم بدون محافظ! خدا حفظش کنه


[ یادداشت ثابت - شنبه 91/5/8 ] [ 12:7 عصر ] [ حامی اصفهانی ] [ نظر ]
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >
درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب

حامیان دکتر سعید جلیلی

آمار وبلاگ گام یازدهم