ابزار وبلاگ

از انتخابات ریاست جمهوری چه خبر؟ - گام یازدهم
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گام یازدهم

 انتخابات ریاست جمهوری چه خبر ؟!

کمتر از یک سال به آغاز ریاست جمهوری یازدهم باقی مانده و هرچند همه گروه های سیاسی شروع فعالیت های انتخاباتی را انکار می کنند اما شواهد نشان می دهند آرایش گروه‌های سیاسی به‌تدریج در حال شکل گرفتن است و وحدت و ائتلاف دغدغه مشترک هر دو جناح سیاسی رقیب یعنی اصولگرایان و اصلاح طلبان است.

در هر حال با وجود این که به نظر می رسد اقبال عمومی مردم با توجه به انتخابات مجلس شورای اسلامی به سمت اصولگرایان است اما در این میان اصلاح طلبان نیز بیکار نیستند و رای زنی ها برای انتخاب کاندیدای اصلاح طلب در محافل سیاسی ادامه دارد.

آخرین وضعیت انتخاباتی اصلاح‌طلبان

در حالی که در محافل سیاسی از محمدعلی نجفی و محمد رضا عارف به عنوان کاندیدا های احتمالی اصلاح طلبان نام برده می شود، نجفی از تشکیل مثلث اصلاح‌طلبی در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری خبرداده و گفته : خاتمی، نوری و موسوی خوئینی‌ها که هر کدام نمایندگی یک یا چند گروه اصلاح‌طلب را برعهده دارند باید با یکدیگر به توافق برسند و مدیریت اصلاح‌طلبان را در انتخابات آتی برعهده بگیرند.

نجفی در این تحلیل همچنین خاطرنشان کرد: این سه نفر هر کدام سخنگو و نماینده جریان‌های اصلاح‌طلب هستند و اگر به توافق برسند 90 درصد اصلاح‌طلبان در آن صورت توافق کرده‌اند و مسائل حل می‌شود.

این عضو کارگزارانی شورای شهر تهران با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در حال حاضر تشکیلات لازم را ندارد، گفت: اگر اصلاح‌طلبان بخواهند به‌عنوان یک جریان سیاسی در صحنه حضور داشته و کار خود را شروع کنند اولا نیاز دارند یک اتاق فکر برای استراتژی‌های لازم را طراحی کنند و ثانیا یک تشکیلات که بتوانند در آن چارچوب فعالیت سیاسی خود را دنبال کنند.

از سوی دیگر، محمدباقر ذاکری،عضو حزب اعتماد ملی بر این اعتقاد است که محور بودن یک فرد بحثی انحرافی است چرا که مشکلات را حل نمی کند و محور قرار دادن یک فرد دموکراتیک نیست.

وی همچنین از بروز اختلاف شدید بین اصلاح طلبان خبر داده و گفته: زمانی که اصلاح طلبان در رأس قدرت بودند اختلافات شدیدی میان آنان وجود داشت و در انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز اختلاف میان آنان بیشتر از گذشته خواهد بود.

عباس عبدی، عضو ارشد جریان اصلاحات نیز با ظهار مخالفت با کاندیداتوری احتمالی خاتمی و عبدالله نوری در این خصوص گفت: اصلاحات خودرویی نیست که بتوان هر روز برای آن راننده‌ای تعیین کرد.

از سوی دیگر در اردوگاه اصولگرایان نیز ، محمد رضا باهنر تحلیل جالبی از وضعیت اصولگرایان در انتخابات ارائه کرده است.

پیش بینی باهنر از انتخابات و وضعیت جامعه مهندسین

دبیرکل جامعه اسلامی‌مهندسین درباره نحوه حضور جریانات سیاسی در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری پیش‌بینی کرد که رقابت‌ها در این انتخابات به صورت سه‌قطبی باشد.

از سخنان باهنر چنین بر می آید که وی به وحدت اصولگرایان خوش‌بین نیست چرا که وی معتقد است با توجه به اینکه اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم با دو گفتمان وارد شدند شاید قدری سخت باشد که این دو گروه بتوانند با هم برای انتخابات ریاست‌جمهوری به جمع‌بندی برسند.

بر همین اساس، نایب رئیس مجلس هشتم از «رقابت سالم» اصولگرایان و «انتخابات سه‌قطبی» سخن به میان آورد و گفت : اگر دوستان چارچوب اصولگرایی را قبول داشته باشند و اخلاق سیاسی، اخلاق شکست و اخلاق پیروزی را رعایت کنند می‌توانند طی همین گفتمان خود فعالیت‌های انتخاباتی‌شان را شروع کنند.

از سوی دیگر احمد نیک فر، عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین در حالی که بر رسیدن به وحدت تاکید می کند اما در آخر نظر باهنر را تایید می کند.

وی در این خصوص گفته که اصولگراها برای ریاست جمهوری باید به یک فرد برسند. اما تاکید کرده: معرفی کاندیدای واحد میان اصولگرایان را بعید می دانم.

پایداری‌ها از چه کسی حمایت می کنند؟

اما از پایگاه اصولگرایان دولتی که بیشترین آنها را اعضای جبهه پایداری تشکیل می دهند، نیز اخبار جالبی به گوش می رسد.

محمد جواد ابطحی یکی از اعضای جبهه پایداری در اظهاراتی جالب توجه از وحدت اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری سخن گفته است.این در حالی است که نظر اعضای جبهه پایداری در انتخابات مجلس نهم بر وحدت اصولگرایان نبود و در واقع بسیاری آنها را عامل اصلی وحدت شکنی می دانند.

ابطحی برای تشریح مواضع جبهه پایداری در ارتباط با ورود جریان اصولگرایی به انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: اگرچه جریان اصولگرایی در انتخابات مجلس نهم نشان داد، بعضی اختلاف سلایق، به برخی اختلاف مواضع فکری برمی‌گردد، اما همچنان در عرصه حضور فعال‌تری دارند و خواهند داشت و تلاش دارند با توجه به تجربیات مجلس نهم به وحدت برسند و کاندیدای خاصی را معرفی کنند.

این درحالی است که اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران خبر داده که جبهه پایداری از کاندیداتوری حداد عادل حمایت نمی کند .وی حمایت از سعید جلیلی به جای حدادعادل در انتخابات ریاست جمهوری را برنامه جبهه پایداری دانسته است.

ازسوی دیگر اما فاطمه آلیا عضو دیگر جبهه پایداری هر چند حمایت از جلیلی را رد نمی کند اما آن را منوط به معرفی کاندیداها می داند.

وی در این خصوص گفت: سعید جلیلی رسما جایی اعلام نکرده که کاندیدای ریاست جمهوری می شود یا خیر اما در کامنت هایی که بعد از مذاکرات 1+5 دیده می شد از ایشان تعریف هایی صورت می گرفت که شخصیت مثبتی هستند و در واقع ازاین طریق از کاندیداتوری وی حمایت هایی شده است اما در جبهه پایداری پس از اعلام موجودیت جلیلی به صورت رسمی و بررسی های لازم درباره ایشان و دیگر کاندیداها تصمیم گیری می شود.

از موتلفه چه خبر؟

در این میان حزب موتلفه نیز بیکار ننشسته است و اسدالله بادامچیان، قائم مقام دبیر کل حزب موتلفه اسلامی از معرفی یک موتلفه ای به مردم برای انتخابات خبر داده است.

وی گفته: حزب موتلفه روی هیچ فرد مشخصی تاکنون وارد صحبت نشده است اما آنچه مشخص است یک موتلفه ای را به عنوان کاندیدای انتخاباتی به مردم معرفی خواهیم کرد.

اما محمدجواد آرین منش عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی از عدم وجود احزاب گلایه کرده است. وی در این خصوص گفت: نتیجه عدم وجود احزاب فراگیر و بزرگ ظهور فردی بی صلاحیت و بدون پشتوانه سیاسی در انتخابات می شود که در برابر کسی پاسخگو نیست.

وی همچنین تاکید کرده که تعدد کاندیداها موجب سردرگمی مردم می شود و احزاب روی نامزد اصلح به توافق برسند.

به این ترتیب هر چند گروه های سیاسی با چراغ خاموش فعالیت های انتخاباتی خود را اغاز کرده اند اما به نظر می رسد تنور انتخابات ریاست جمهوری زودتر از موعد مورد انتظار داغ شود.


[ یادداشت ثابت - شنبه 91/4/25 ] [ 10:2 صبح ] [ حامی اصفهانی ] [ نظر ]
درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب

حامیان دکتر سعید جلیلی

آمار وبلاگ گام یازدهم